Virágzik a netes cikizés, a cyberbullying

2014. január 8. 12:43 ujnemzedek.hu
A szigetországban 2012-ben 2410 esetet jelentettek, míg 2013-ban ez a szám 4507-re nőtt. És ezek csak azok, amikről a hatóságoknak tudomásuk van.

A Childline segélyszervezet által készített felmérés szerint az ennél is nagyobb baj, hogy nőnek az extrémitások. Egyre több fiatal nyúl drasztikus megoldáshoz egy-egy elszenvedett sérelem utána.


Az internet az "udvari" cseszegetés új színhelye (Kép: All-free-download.com)

Esther Rantzen a szervezet alapítója szerint túl sok brit gyerek küzd depresszióval. A fiatal felnőtteknél ennek oka elsősorban a munkakeresés sikertelensége, a tiniknél a cyber cikizés és otthoni problémák.

2013 folyamán a Childline 278886 fiatallal foglalkozott. A segítségnyújtás nagy része online történt.

A kutatásból az is kitűnik, hogy növekedett a rasszista cikizések száma. A leggyakoribb beszólások a "terrorista vagy", "pokolgépes merénylő vagy", "menj vissza a saját országodba".

Az adatokból az is kiderül, hogy közel 30 ezer tinivel kellett foglalkozni öngyilkos hajlamaik miatt.Kapcsolódó cikkek

„Ronda vagy, igyál hipót és dögölj meg”, „Nincsenek barátaid, nem fogod fel, hogy nincs miért élned? Akaszd már fel magad!”. Az internetes zaklatás, avagy cyberbullying, alattomos és veszélyes. A cikizők a magányosokra csapnak le, akik otthon, a számítógépük előtt őrlődnek, és nem szólnak senkinek, nem kérnek segítséget. Aztán egyszer csak túl késő lesz.
olvasd tovább
Közel 1700 fiatal lány vett részt abban a kutatásban, aminek az volt a célja, hogy kiderüljön, hol "tanulják" meg a gyerekek a szexizmust, azaz a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés.
olvasd tovább