Több mint száz diák kapott tanácsot a Future: Hungary Konferencián

2016. április 25. 12:02 ujnemzedek.hu
A Cambridge-i Magyar Diákszövetség az Emmi-hez tartozó Új Nemzedék Központ támogatásával szervezte a rendezvényt.

A konferencia workshopján az Új Nemzedék (ÚNK) Központ többek között bemutatta a mentorprogramját, de arról is tájékoztatta a diákokat, hogy a Nemzeti Tehetség Program segítségével júniusban 35 külföldön élő magyar fiatalnak biztosít ingyenes részvételi lehetőséget a Brain Bar Budapest tudásfesztiválon.

 

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár a Future: Hungary Konferencián tartott beszédében hangsúlyozta: „A Magyar Kormány kiemelten foglakozik a magyar fiatalok és a tehetségek támogatásával. Számos programmal, ösztöndíjjal segítjük a lehetőségek bővülését. Ilyen például a Nemzeti Tehetség Program, amelyben minden évben több ezer fiatalnak tudunk segíteni tehetségük kibontakoztatásában éljen az a magyar fiatal akár az anyaországban akár külföldön. 

 

A konferencia a legtehetségesebb diákokat kötötte össze a pénzügyi-, technológiai- és tanácsadói szektort képviselő magyarországi cégekkel, akik a hazai szakmai és továbbképzési lehetőségekről tartottak előadást. Szalay Szabolcs, a The Boston Consulting Group igazgatója kiemelte: „Fontos hogy a céghez friss tudás érkezzen. Hisszük, hogy ha a diákok nemzetközi tapasztalatot szereznek, segít nekik helytállni a munkában.”

 


Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár:
"Számos programmal, ösztöndíjjal segítjük a lehetőségek bővülését." (kép: ujnemzedek.hu)

 

 

A konferenciára, különböző hátterű diákok, a legkiválóbb egyetemekről és más-más szakokról érkeztek. „A konferencia célja, hogy a résztvevő cégek segítségével megmutassuk a hazai karrier- és képzési lehetőségeket” – mondta el Price Márton Péter, a Cambridge-i Magyar Diákszövetség elnöke, a Future: Hungary Konferencia alapítója. „Sokan azért jelentkeznek neves angol egyetemekre, hogy minőségi oktatásban részesüljenek. Ám a nemzettudatuk, a hazaszeretetük megmarad, így sokuk el tudja képzelni a jövőjét, a karrierjét Magyarországon. A cél közös, a cél összeköt minket. Szeretnénk Magyarország jövőjének aktív részesei lenni” – fejtette ki.

 

„Az Új Nemzedék Központ segítségével hidat építünk a magyar gazdasági, tudományos élet szereplői és a szigetországban tanuló diákok között. Bemutatjuk, hogy Magyarországon is versenyképes lehetőségek várják őket, segítünk bekapcsolódni a magyarországi tudományos műhelyek tevékenységébe. Ezen felül a Kormány az Új Nemzedék Központon keresztül is számos eszközzel segíti az Egyesült Királyságban élő fiatalokat. Nagyra értékeljük a tehetséges fiatalok teljesítményét, és számítunk rájuk” – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. 

 


Rengeteg fiatalt érdekelt a rendezvény (kép: ujnemzedek.hu)


Az ÚNK londoni ifjúsági irodája számos programot kínál az angliai fiataloknak, amelyek között vannak közösségépítő, tehetségsegítő klub események, workshopok. Legutóbb 9 mentorált vállalkozói csapat utazott Londonba, akik a magyarországi támogatási rendszernek és mentorálásnak köszönhetően kaptak külföldi bemutatkozási lehetőséget, új ügyfélkörre és együttműködő partnerekre tettek szert.


Kapcsolódó cikkek

A 27 éves SzlávikJuli vérében van a jelmeztervezés. Első kézből tanulta meg a szakma csínjátbínját, de közben megtalálta a saját vonalát is. A jelmeztervezés a szívecsücske és magáénak tudhatja a neves Prima Primissima díjat is. Most elmondja nektekis, miről is szól ez a munka és mit kell tennetek, ha ti is erről a pályárólálmodtok.
olvasd tovább