Szinte nincs megállás: így beszélnek egymással a fiatalok

2014. szeptember 24. 08:39 ujnemzedek.hu
Skype, email, csevegő appok és persze a személyes találkozás - mi alapján dől el, hogy melyiket használják?

Rengeteg csatornán léphetnek kapcsolatba egymással a fiatal generáció tagjai. Szinte mindegyiküknél ott az okostelefon, otthon pedig a szélessávú netre kapcsolt táblagépek és laptopok. Folyamatosan kapcsolódnak a hálózathoz a felkeléstől az elalvásig.

 

 

A tinédzserek jó ügyfelek, hiszen egy pilláit rebegtető tinédzserlány a legzordabb apát is rá tudja venni a legújabb kütyü, ruha, sminkkészlet megvásárlására. Nemcsak a kommunikációval foglalkozó kutatók, vagy a szociológusok próbálják feltérképezni, hogy ez a korosztály mikor melyik készüléken vagy platformon kommunikál. A marketingesek is szívesen lecsapnak az adatokra, amelyekkel megtervezhetik, hogy egy adott terméket mikor és melyik felületen tuszkolnak a fiatalok szeme elé.

 


Ezen az amerikai fiatalok szokásait feldolgozó ábrán is nyomon követhető, hogy az ébredéstől a lefekvésig nem nagyon telik el úgy óra, hogy valamilyen módon ne legyenek kapcsolatban a világhálóval. Egyre több iskolában a tanórán is használják a külön oktatási célokra fejlesztetett hálózatokat, amelyek jelentősen megkönnyítik a tanárok és a diákok munkáját, és a tudásanyag megértését.


Kapcsolódó cikkek