Hadat üzent a tinilány az erőszakon röhögő trolloknak

2014. július 17. 14:13 ujnemzedek.hu
Leitatták, megerőszakolták, aztán a neten cikizték tovább. Jada úgy döntött, nem törik meg, és felveszi a kesztyűt.

Bedrogozták egy házibulin, levetkőztették, megerőszakolták. Az esetről felvételt készítettek, amit azonnal feltoltak a netre #jadapose hashteggel. Amire persze, hogy felfigyeltek a trollok, és a magatehetetlen lány testtartását utánozva kezdtek ők maguk is pózolni, például a Twitteren. Kicsavart végtagokkal, a földön fetrengve. És röhögtek, mert ez az egész szerintük baromi vicces.

 

A forgatókönyv sajnos mára ismerős lehet mindenki számára. Mint ahogy a cyberbullying végkimenetele általában: a zaklatott, tehetetlen tinik előbb-utóbb bántani fogják magukat. Mint ahogy legutóbb ez a 14 éves srác tette - egyszerűen nem bírta tovább. 

 

Jada 16 éves, és egy osztálytársa házibuliján erőszakoltak meg pár héttel ezelőtt Texasban. Ez már önmagában is rettenetes, de amit a trollok műveltek a lánnyal az esetről készült felvétel webre-kerülése után, még borzasztóbb. És Jada nem tehetett semmit a cikizés ellen. Nem volt hova menekülni a gúnyolódás elől. Úgyhogy Jada egyszer csak megfordult, és azt mondta, most lett elege az egészből.

 

Ő Jada. Vállalta, ami történt vele. (kép: Instagram)

 

"Dühös vagyok"

 

Jada úgy döntött, névvel és arccal fogja vállalni azt, ami vele történt - így vágva vissza azoknak, akik szerint bármilyen érv szólhat amellett, hogy egy megerőszakolt, összetört lányon nevetni igenis ér. Ilyen érv nincs - az erőszakban pedig egy deka poén sincs. Jada pedig dühös lett.  A net népének jó része is hasonlóképpen gondolkodik: egyre többen kezdtek el olyan képeket megosztani a Twitteren, a Facebookon, és az Instán, amelyen a nőkkel szemben elkövetett erőszak ellen állnak ki. Például ő is:

 

Szerinte sem vicces. (kép: Instagram)

 

Nyomoznak

 

Jada sztoriját az egész amerikai sajtó felkapta. Egy interjúban a lány lelkésze arról beszélt, hogy abban a buliban több lányt is megerőszakoltak. Ennek ellenére a rendőrség legutóbbi közlés szerint még mindig nem került bilincs senki kezére az ügyben - bár a nyomozás "komoly erőkkel folyik".
 

(telegraph.co.uk)


Kapcsolódó cikkek