Gugli, klassz: okosszemüveget barkácsolt a tini

2014. július 17. 10:17 ujnemzedek.hu
Itt a DIY-ek DIY-e: mert minek venné meg, ha maga is össze tudja rakni? Ezt a kérdést tette fel magának a 13 éves ezermester.

A kismkamasz Clay Haight úgy döntött, a legózás meg a mindenféle makettezés helyett valami olyasmit fabrikál inkább, ami némileg maradandóbb értéket képvisel. És mivel mostanság minden a Google Glasstól hangos, mi mást tehetne egy ifjú zseni, minthogy megpróbál építeni magának egyet?

 

 

A dolog nyilván a DIY-ek DIY-e, Clay azonban hihetetlen kreativitásról tanúságot téve hegesztette egybe a masinát. A képek tanúsága szerint a kütyü leginkább valami olcsó sci-fi filléres kellékére hajaz, ám tény, hogy működik: a kis zseni például  ránézhet, milyen időjárás várható, helyi térképeket, naptárat hívhat le. Mindehhez meg kell szólalnia csupán: a készülék (naná, hogy) hang vezérelt.

 

Annak érdekében, hogy a készülék dönthető legyen, a srác egy fejpánttal rögzítette a 3D-s nyomtatóval készült keretet. Lehet persze, hogy a cucc nem úgy néz ki, mint a legletisztultabb, és legdizájnosabb eszköz, amit valaha készült, de Clay  így is nagyon elégedett a munkájával.

(digitaltrends.com)

 


Kapcsolódó cikkek