Gratulálunk: már hároméves gyerekek is testképzavarral küzdenek

2016. augusztus 31. 13:50 ujnemzedek.hu
Riasztó adatokat tett közzé egy angol szervezet.

Egészen megdöbbentő adatokat közölt a Professional Association for Childcare and Early Years (PACEY, A gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek szövetsége). A szakemberek szerint minden ötödik gyerek aggódik a kinézete miatt – volt, hogy ételt utasítottak vissza, azért, mert szerintük attól elhíznak.

Negyedük nyilatkozott úgy, hogy a három és ötéves korú gyerekeknél felfedezték az saját kinézetükkel szembeni elégedetlenség jeleit. Ez a szám duplázódott amikor a 6-10 éves korosztályról kérdezték őket.

 

 

Dr. Jacqueline Harding, a PACEY tanácsadója elmondta: „Három-négy éves kora körül a gyerekeknek már azon jár az agyuk (és határozott elképzelésük is van arról), hogy hogyan kéne kinézniük. A kutatásokból az is kiderült, hogy vannak olyan négyévesek, akik tisztában vannak a fogyókúrázással. A szakember szerint ezek az információk később majd depresszióssá tehetik a gyereket, hiszen ha már nagyon fiatal korban negatív képet tulajdonítanak a testüknek, akkor az a kamaszkorban csak hatványozódni fog.

 

Tényleg el vannak hízva

 

A briteknél egyébként tényleg egyre nagyobb probléma az elhízás. Tíz kamaszból négy túlsúlyos, ami a kamaszkori depresszió mellett a kettes típusú diabétesz, valamint szív-és érrendszeri problémák kialakulását is okozhatja. A leginkább a fiúk hajlamosak a plusz kilók halmozására, drasztikus módszerekhez viszont a nők nyúlnak – a statisztikák szerint a zsírleszívást kérő páciensek 75%-a nő. 


Kapcsolódó cikkek