Ez történik, ha Kiss Dániel unatkozni kezd

2016. augusztus 25. 09:37 ujnemzedek.hu
A 13 éves miskolci srác brahiból próbálta ki a programozást pár hónapja, már a harmadik játéka is fent van a Google Play-en

Kiss Dániel februárban, nettó unalomból próbálta ki a programozást.  6 hónap alatt 3 játékot dobott össze az Androidos közönségnek.

 

Egy átlagos kamasz suli után addig lóg a Facebookon vagy a Snapchaten, amíg vérezni nem kezd a szeme, esetleg Pokémonokat hajkurászik a naplementében. Kiss Dániel viszont nem az a klasszikus kamasz, aki szereti vesztegetni az idejét.

 

Idén kezdi a nyolcadik osztályt a  Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolában Miskolcon, a középiskolát már Pesten képzeli el, nagyon hosszú távon pedig saját céget indítana a barátaival.

Kiss Dániel

 

A programozásra pár hónappal ezelőtt bukkant rá. “Akkor még nem gondoltam arra, hogy játékmotort is tegyek mögé, csak a levegőbe programoztam” - mondta

 

A proaktivitáson túl Daninak a szolidaritásmérőjét is egy kicsit magasabbra tekerték az átlagnál. A játékok ugyan ingyenesek, de a reklámokból befolyó bevételek felét az UNICEF számlájára utalja. “Nem ők kerestek meg engem, hanem én találtam ki, hogy segíteni akarok. Bár egyelőre még sajnos bevételt nem sikerült termelni”.

 

A Pota-talesben egy krumplival kell megszökni a konyhából

 

Mivel alig pár hónapja kezdett csak ismerkedni a műfajjal, még nem tudja, hogy például a suliban az infótanár mit fog szólni hozzá. “Elmondtam neki még a szünet előtt, azt mondta, hogy mutassam meg a barátaimnak, és majd meglátjuk.” – a játékok közül a ColorBlindert például imádják a netezők, több mint ezer letöltést hozott eddig. A napokban került fel a Play áruházba a ShapeBlinder, ahol egy rejtett mintát kell megtalálni a képernyőn.

 

A játékokat a saját, FunByte névre keresztelt műhelyéből adja ki, és biztosak vagyunk abban, hogy hallunk még róla!

,


Kapcsolódó cikkek