Az emberek harmada már csak online mer flörtölni

2014. december 4. 11:06 ujnemzedek.hu
Egyre gyávábbak vagyunk, ha ismerkedésről van szó, kevesen vállalják be, hogy szemtől-szembe kezdeményezzenek beszélgetést.

A digitális korban a szerelem is átalakul – most már inkább üzengetünk, mintsem személyesen megyünk elébe a kihívásnak.  Az udvarlást valahogy el kell kezdeni, és mára a legnépszerűbb módja ennek a…bökés. A poke.

 

Kétezer ember bevonásával végezték a felmérést arról, hogy hogyan is ismerkedik, hogyan flörtöl a XXI. század felnőtt lakossága. Kiderült, hogy minden második ember mer csak személyesen kezdeményezni. A válaszadók negyede inkább a Snapchaten hódít, harmaduk viszont a telefont se meri felemelni, hogy tárcsázzon.

 

Persze az online udvarlásnak is megvannak a hátulütői. Kiderült, hogy minden hetedik ember már küldött huncut tartalmú üzenetet rossz címzettnek, ráadásul minden ötödik félrement üzenet a szülőnél landol, ami vérciki.

 

 

Szerelem a klaviatúra idején (Kép:imgur)

 

Nem csak a kezdet, az elválás is modernizálódott. Nyolcból egy brit bevallotta, hogy dobott már valakit sms-ben, 20%-már szakított egy privát Facebook-üzenetben, de ennél is parább, hogy három százalék beismerte: egyszerűen csak kiírta az üzenőfalára, hogy többé nincs kapcsolatban.

 

Egy pszichológus szerint nem érdemes a nagy szerelmet keresni a WhatsApp és a Snapchat oldalain – ezek csupán futó kalandokra elegek.  A Facebook már jobb terep, de az a tuti, hogyha a kiszemeltet fel lehet hívni telefonon is, mert akkor látni fogja, hogy erőfeszítéseket teszünk.

 

Forrás:Daily Mail

 


Kapcsolódó cikkek

Hamarosan itt a Valentin-nap, néhány hét és érkezik a tavasz, azaz a szerelem évszaka. Csodálatos érzés szerelemben élni. Kevés olyan kifejezés van a földön, ami pontosan kifejezné, mit érzünk ilyenkor. Szerencsére a statisztikusok, a bőrgyógyászok és más szakemberek szimpla adatokkal is le tudják írni ezt.
olvasd tovább