2013 legbefolyásosabb tinijei

2013. november 25. 17:07 ujnemzedek.hu
A Time magazin felsorakoztatta az idei év legkiemelkedőbb fiataljait. Ismerjétek meg az első tizet, akik között énekesnő, valóságshow-sztár és golfjátékos is van.

Lorde, 17 éves

Az új-zélandi születésű lány a Pure Heroine (Tiszta hősnő) című albumával kapott nemzetközi visszhangot. Népszerűségét mutatja, hogy Royals című számával megelőzte Miley Cyrus-t az iTunes top spot listájában. Az énekes-dalszerző saját útját járja, nemrég visszautasította Katy Perry turné-ajánlatát, mivel "nem érezte helyénvalónak".


Lorde még csak 17 éves, de máris közismert (Kép: Facebook)

Lydia Ko, 16 éves

A dél-koreai születésű új-zélandi golfjátékos többszörös női ligagyőztes idén versenyzett először a profik között, és 23 bajnokság után már az 5. helyen van a hölgyek listáján. Ő a legfiatalabb ligagyőztes a történelemben.

Nick D'Aloisio, 18 éves

A programozó csodagyerek márciusban adta el első applikációját, a Summly-t a Yahoo-nak. Azóta olyan hírességek töltötték le, mint Ashton Kutcher és John Lennon özvegye, Yoko Ono.


Nick találmánya a Summly (Kép: Facebook)

Kendall és Kylie Jenner, 18 és 16 évesek

A Kardashian család legfiatalabb nővérkéi már most egy realityben szerepelnek. Kendall bikinimodellként is tevékenykedik (amellett, hogy a One Direcion-ös Harry Styles állítólagos új csaja), Kylie pedig rendszeres felvonulója a vörös szőnyeges bemutatóknak. A két lánynak már a divatiparban is szerződése van: a PacSunnál írtak alá egy ruhakollekcióra.


Kendall már kész divatikon (Kép: Instagram)

Malala Juszufzai, 16 éves

A fiatal lányt 2012-ben lőtték fejen és nyakon a tálibok, amikor éppen hazafele tartott a suliból. Mindezt azért, mert Malala már jó pár éve a nők jogi egyenlőségének hangos szónoka. Miután túlélte a támadást, aktivitása még erősebb lett, ami majdnem egy Nobel-békedíjat is hozott neki.

Missy Franklin, 18 éves

A fiatal úszó 6 aranyéremmel tért haza a 2012-es olimpiai játékokról. Ezzel nem csak az egy világeseményen legtöbb érmet bezsebelő női úszó lett, de az érmek összesített ranglistáján is az ötödik helyre került.
Dante de Blasio, 16 éves

A New York-i polgármester fia a város legújabb divatikonja. Afrója még Barack Obama érdeklődését is felkeltette: „Dantének pont olyan haja van, mint nekem volt 1978-ban” - mondta az Egyesül Államok elnöke. Dante afrója a New York Times stílus rovatának egyik kampányában is szerepelt.

Kiernan Shipka, 14 éves

A Mad Men sorozat Sally Draperje a televíziózás legszemtelenebb karaktere. A 14 éves lány 6 éves kora óta játssza Don Draper lányát, de a való életben szülei nem engedik, hogy nézze a sorozatot.

Ionut Budisteanu, 19 éves

A fiatal román srác egy olcsó, önműködő gépkocsi talált fel, amellyel első helyezést ért el a középiskolásoknak rendezett Intel Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen. Ezzel 75 ezer dollár boldog tulajdonosa lett.

Justin Bieber, 19 éves

A kanadai születésű szupersztár önmagában egy egész iparág. A Forbes magazin 58 millió dollárra becsülte Bieber értékét, aki 15 évesen adta ki első maxiját. 2010-ben ő lett a legfiatalabb férfi előadó, akinek a dala a Billboard Hot 100-as listáján első helyezést ért el.

A teljes listát a Time magazin honlapján olvashatjátok.