VIDEÓ: muszáj beszélnünk a szexuális zaklatásról

2014. november 14. 12:35 ujnemzedek.hu
A nemi erőszak fájdalmasan aktuális téma a fiatalok körében – videónkban az elkerülést, és a büntethetőség lehetőségeit járjuk körül.

A szexuális zaklatás illetve a nemi erőszak sajnos nagyon is aktuális problémák: a fiatalok sokkal nagyobb része szenvedi el egyiket vagy másikat, esetleg mindkettőt, mint azt bárki is gondolná. De pontosan mi minősül zaklatásnak, és mi erőszaknak? Mit lehet tenni, ha velünk történik ilyesmi, és mit lehet akkor, ha olyasvalakivel, akit ismerünk? Vannak-e olyan intő jelek, magatartásformák, amik előre jelzik a baj közeledtét? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy elkerüljük az ilyen szituációt? Milyen büntetés jár nemi erőszakért? Videónkban ezekre a súlyos kérdésekre keressük a válaszokat.

 

 

 


Kapcsolódó cikkek

Az internet nem felejt címmel a világháló veszélyeinektudatosítására, a gyerekeket ért iskolai és internetes zaklatás jelenségénekcsökkentése érdekében indított programot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium(KIM). Az első, fiataloknak szóló előadás hétfőn volt a fővárosi Gundel KárolyVendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.
olvasd tovább