Újabb furcsa munkák bukkantak fel

2014. június 3. 11:54 ujnemzedek.hu
Írtunk már pingvinidomárról és banán szakértőről is, de most itt vannak az újak, amitől leesik az állunk.

A hattyújelölő és a hollómester

Nem egy új fantasy-trilógia címe és nem is olyan munka, amire tömegesen keresnek embert, ugyanis nem szól másról, mint a Temzén úszkáló hattyúk egészségének vizsgálatáról. Arról nem tudni, hogy az Egyesült Királyságban van-e erre külön képzés, vagy pusztán elegendő hozzá némi állategészségügyi ismeret. Ez a kérdés felmerül a holló-mester munkakörnél is, akinek az a feladata, hogy a Towerben lakó hat madár egészségére figyeljen és levágjon egyet-egyet a tollaik közül, hogy ne tudjanak elrepülni. A féltucatnyi szárnyashoz kapcsolódó hiedelem ugyanis az, hogyha szárnyra kelnek, az ország hanyatlásnak indul.

 

Csúszdamester és kádtesztelő

Sebastian Smith mindössze 22 éves volt, amikor hivatásos csúszdamesterré lett. Különösebb előfeltétele nem volt az „álommunkaként” hirdetett állásnak, de rengetegen jelentkeztek rá.

 


Ő így

 

Sam Collins sem marad le a különleges munkák terén honfitársától. Neki 400 szóban kellett megfogalmaznia, miért szeret kádban fürödni, és élete során legalább 3000 alkalommal a tisztálkodás ezen módját kellett választania. Sok százan jelentkeztek rajta kívül, de a zsűri neki hitte el leginkább, hogy igazán elkötelezett híve a pancsolásnak. 

 


Vajon tényleg szeretik a munkájuk a sorbanállók? (kép: All-free-download.com)

 

Haladjunk szépen és sorban: ágytesztelők

Ezekre az általában promóciós céllal meghirdetett munkákra – már-csak a hecc miatt is - hatalmas a sorbaállás. A csapatának azonban ez egyáltalán nem okozna problémát, hiszen ők a hivatalos sorbanállók, akik vállalják, hogy bizonyos díjazás ellenében hajlandóak bárki helyet várakozni. Az unalmasnak és kényelmetlennek tűnő munkaidőt azonban elviselhetőbbé lehetne tenni, ha rögtön ágytesztelést is vállalnának - egyelőre azonban nincs szó a két munkakör fúziójáról. A párnák, paplanok és matracok hivatásos próbaellenőrei azonban tényleg kapnak fizetést a munkájukért, azaz a henyélésért.

 

 


Kapcsolódó cikkek

Persze, hogy meglepődött volna egy száz évvel ezelőtti hajóskapitány, ha valaki azt mondta volna neki: Üdvözlet kolléga: én is kapitány vagyok, de én repülőgépet vezetek. Most is pont annyira szaladna fel csodálkozóan egy szemöldök, ha valaki így mutatkozna be: XY-vagyok, re-erdész, de korábban távsebészként dolgoztam.
olvasd tovább