Szeretnél űrhajós lenni? Akkor mákod van!

2015. november 26. 13:37 ujnemzedek.hu
De­cem­ber 14-től lehet je­lent­kezni a NASA-nál, feltéve, ha a végtelenbe vágysz, és tovább.

Merthogy a marsi élet meg az ilyen semmiségek után most olyan emberek után kutat a NASA, akik szívesen ruccannának ki a világűrbe körbenézni. Nyilván erre szinte senki sem vágyik - aki azonban mégis (mondjuk mi), annak néhány apró kitételnek azért meg kell felelnie. Ilyen apróságok vannak az álláshirdetésben, minthogy a tökéletes jelölt hallása és látása kiváló, vérnyomása jó, nincs mentális zavara, de nem is allergiás. Annyit azért hozzátesznek, hogy nem gáz, ha az illető szeme lézeresen lett helyreállítva.

 

 


Tessék, ő is hogy járt (kép: imdb.com)

 

 

Ha most fellélegeztél, azért azzal legyél tisztában, hogy kell egy erős diploma biológia, matematika, fizika, vagy mérnöki szakterületről, plusz 3 év elnyomott munkaidő a szakterületeden. A korod mellékes (de azért vegyük figyelembe, hogy a NASA-nál az űrhajós legénység átlagéletkora 34 év), ellenben a NASA külön felhívja a figyelmet arra, hogy minimum 154, maximum 190 centiméter magasságú embereket keresnek.

 

 

Az űrhajósokat a Space Coast of Floridától amerikai gyártmányú kereskedelmi űrhajókra rendelik majd, méghozzá a Mars gyarmatosításának céljából.  Az ügynökség december 14-től február közepéig fogadja a jelentkezéseket, a kiválasztott úrhajósok nevét pedig várhatóan 2017 közepén jelenti majd be, önéletrajzokat küldeni Ide lehet. Ja, és a fizu, évi 66 ezer dolláról indul, de pár év után leakaszthatsz akár 145 ezer dollárt is - mi már forintosítottuk a dolgot, és ennyi nullával inkább nem is zaklatnánk fel senkit.


Kapcsolódó cikkek