Kata és kiva is segíthet a munkában

2014. április 8. 10:45 ujnemzedek.hu/munkajog.hu
A múlt évben bevezetett kedvezményeket az idén is igénybe lehet venni. A Munkahelyvédelmi Akcióterv elsősorban a kisadózókat, mikrovállakozásokat, fiatalokat és a szociálisan hátrányos helyzetben lévőket érinti.

A munkáltatók és vállalkozások számára nyújtott kedvezményeket 2013. januárjában vezették be.  Az utóbbiak számára a kata és a kiva, a munkáltatóknak pedig a foglalkoztatási adókedvezmény jelenthet könnyebbséget, amelyet a 25 év alatti, az 55 év feletti, a szakképzetlen, vagy a kisgyermekes munkavállalók után vehet igénybe a munkáltató.

Kata és kiva

-A kata a kisadózó vállalkozások tételes adóját jelenti
-A kiva a kisvállalati adót jelenti

A kisadózók tételes adója (kata) a legfeljebb évi 6 millió forint árbevételű mikrovállalkozásokra vonatkozik, amely a főállású kisadózók számára havi 50.000 forint, mellékállású (tehát, ha van bejelentett munkahelyed mellette) kisadózó esetén havi 25.000 forint kiadást jelent. Hat millió forintot meghaladó éves bevétel esetén a 6 millió feletti rész után 40 százalékos adót kell megfizetni.


Több marad a zsebben (Kép: All-free-download.com)

A kisvállalati adó a 25 fő alatti létszámmal működő kisvállalatok esetében váltja ki a vállalkozás profitját terhelő adókat (társasági adót) és a bérek után fizetendő közterheket (szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást). Az „új” adó mértéke 16 százalék - olvasható a munkajog.hu-n.

Foglalkoztatási  kedvezmények

- 25 év alatti munkavállalók utáni kedvezmény

- 55 év feletti munkavállalók utáni kedvezmény

- A szakképzetlen munkavállalók utáni kedvezmény

- Tartósan álláskeresők utáni kedvezmény

- Kisgyermekes munkavállalók utáni kedvezmény

Az akcióterv nemcsak az új alkalmazottakra, hanem a jelenleg foglalkoztatottakra is érvényes.

A bevezetésre kerülő adókedvezmények a START PLUSZ, START EXTRA vagy START BÓNUSZ kártyák alapján járó adókedvezménnyel nem vonhatók össze.