Ez a kis startupper csak annyira menő, hogy visszautasított 30 millió dollárt

2016. augusztus 1. 09:45 ujnemzedek.hu
Taylor Rosenthal egy sulis feladat kapcsán találta ki a vállalkozását - álmában sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz.

De most komolyan, el tudod képzelni, hogy azt kapod házinak a suliban: találj ki egy tuti vállalkozást, és te annyira komolyan veszed, hogy abból egy milliós biznisz jön össze? Nos, az alabamai 9. osztályos diák, Taylor Rosenthal jó példa arra, miért kell komolyan venni a sulis feladatokat - a csoki meg üdítő helyett elsősegély-cuccokat adagoló automata ötletét a saját életéből vette, hiszen imádja a baseballt.

 

 

A lényeg: mivel Taylor a meccsek alatt sokat esik-kel, nyilvánvaló, hogy szüksége volt már ezerszer ragtapaszra, kötszerre, fertőtlenítőszerre. Csakhogy szinte sehol nem volt olyan hely, ahol ezeket hip-hop be lehetett szerezni. Úgyhogy adta magát a dolog: kell egy automata, amelyik ezeket tárolja. Az ötletből végül vállalkozás lett: a srác 100 ezer dollárnyi alaptőkét kalapozott össze, és megalapította a RecMed nevű céget, amely ezeknek az automatáknak a forgalmazásával foglalkozik. Anyu és apu orvosok, így nyilvánvalóan teljes támogatásukról biztosították a 14 éves zsenipalánát - a bibi (a szülők elmondása szerint) az, hogy Taylor már annyira elmerült a mindenféle dolgok és üzleti ügyek intézésében, hogy úgy kell kirugdosni a kortársai közé a baseball-pályára.

 

És mi a pláne az egészben? Nos, az, hogy nemrég egy cég 30 millió dollárt ajánlott fel a mineféle technikai fesztiválokon nagy sikerrel bemutatott startupért, a tulajdonos (aka Taylor) azonban azt mondta, hogy coki, nem adom el. Ő ugyanis 50 millióra taksálja a bizniszét, és már azt is tudja, mire költi a zsét, ha sikerül eladnia: természetesen az egyetemi tanulmányait finanszírozná - illetve venne egy Bentleyt. 


Kapcsolódó cikkek