Elindult a jelentkezés - Vállalkozz Magyarország!

2016. augusztus 1. 17:05 ujnemzedek.hu
A programokba bevont fiatalok 2016. őszétől vehetnek részt az üzleti képzéseken. Van egy álmod? Tegyél érte!

A GINOP-5.2.2-14-2015-00027-es „Vállalkozz Magyarország!” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban, valamint a GINOP-5.2.2-14-2015-00028-as „Vállalkozz Magyarország!” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Dunántúl régióban programok 18 és 25 év közötti álláskeresők, valamint 25 és 30 év közötti felsőfokú végzettségű pályakezdő álláskeresők számára kínálnak lehetőséget saját vállalkozás indításához. A két program célja új vállalkozások létrehozása, a fiatal korosztályt érintő munkanélküliség csökkentése, valamint vidéki fiatalok helyben maradásának támogatása.

 

 


A lehetőség iránt érdeklődő fiatalokat szakmai támogatással segítik saját vállalkozásuk elindításában.
Mentorok biztosítanak szakmai támogatást a résztvevők üzleti terveinek kialakításához,
majd segítik az újdonsült vállalkozásokat az indulás első évében (kép: Pixabay)

 

A vállalkozás megalapításához szükséges ismereteket és készségeket a jelentkezők egy képzés során sajátíthatják el. A képzés végeztével a résztvevők a megszerzett tudás és az elérhető segédanyagok felhasználásával, a vállalkozás ötletük megfogalmazásától eljutnak az üzleti terv elkészítéséig. Ezt az üzleti tervet egy független szakértőkből álló csoport véleményezi és hagyja jóvá. Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére.

 

A jelentkezés elindult: jelentkezni a honlapon való regisztrációval és jelentkezési lap kitöltésével lehet. A kiválasztás folyamata két lépcsőből áll: első körben online kompetenciamérő tesztek segítségével a jelentkezők személyiségéről, motivációjáról, attitűdjéről, készségeiről és alapvető matematikai tudásáról szeretnének a szervezők egy képet kapni, mely az érdeklődők számára is értékes információval szolgálhat. Második körben pedig személyes beszélgetésre kerül sor.

 

A programokba bevont fiatalok 2016. őszétől vehetnek részt az üzleti képzéseken és a képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására.  

 

A programokat a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., az Enterprise Hungary Nonprofit Kft, és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület valósítja meg. A jelentkezési lap és további információ a http://www.vallalkozzmagyarorszag.hu honlapon érhetőek el. 


Kapcsolódó cikkek