Van-e idegesítőbb a palackban ragadt ketchupnál?

2016. június 14. 09:49 ujnemzedek.hu
Azoknak a tudósoknak, akik kitalálták a megoldást, nyilván nem volt nagyobb problémájuk. Mázlisták!

Ugye megvan ez a pillanat? 

 

 

Nos, a ketchup-felhasználók között készült (reprezentatív!) felmérés szerint a fehér ingre pöttyentett paradicsomszósznál (30%), illetve, hogy grillezés közben mindig elfogy (15%) csak egy nagyobb probléma létezik: az, hogy az utolsó cseppeket sosem lehet sehogy sem kirázni az üvegből (55%). Oké, lódítunk: ilyen felmérés (tudomásunk szerint) nem létezik, ám megoldás már van: a MIT (Massachusetts Institute of Technology) agyasai összedobtak egy olyan anyagot, ami az üveg belsejét szuper csúszóssá (és lerakódásmentessé) teszi.

 

Erről van szó:

 

 

A LiquiGlide névre keresztelt cucc egy szuper csúszós bevonat a palackok belsején - ha nagyon-nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni a dolgot, akkor körülbelül arról van szó, hogy az iszapszerűen ragadós dolgoknak olyasfajta csúszós mozgást biztosít, amilyen például a víznek is a sajátja. Mi ez, ha nem forradalmi áttörés?

 

Egyébként, csak úgy mellékesen: a ketchup baromira nem olasz találmány, hanem (ha minden igaz) kínai: a "ké tsiap" mártás egy halszószféleség volt, amit holland és angol hajósok hoztak el hozzánk. Csak mi nem szeretjük a halszószt, ezért lett paradicsomos a cucc. Mik vannak!


Kapcsolódó cikkek