Találmányok, amik nem változtatták meg a történelmet

2014. december 3. 09:52 ujnemzedek.hu
Azonban elképesztően bizarrnak és viccesnek tűnik, hogy miket akartak szabadalmaztatni 1900 körül.

Nemrég összegyűjtöttük az idei év legfontosabb és legizgalmasabb fejlesztéseit. Ha összehasonlítjuk a száz évvel ezelőtti tanulmányokat és a 2014-es listát, akkor látszik csak igazán, mennyit fejlődött a tudomány az utóbbi időben. A londoni Nemzeti Archívum raktárában felbukkant szabadalomötletek azonban elképesztően jól néznek ki, viszont teljesen haszontalanok.

 

 


Cilinderszellőző és kesztyűtárca

 

 

A cilinder nem a világ legkényelmesebb viselete és az öltözködési szabályok sem engedték meg, hogy az úriemberek csak úgy lekapják a fejfedőt. Az ügyes szabadalom a beizzadást volt hivatott megelőzni, nem mással mint egy díszes szellőzőnyílással. Ugyancsak az úriembereket célozta meg a kesztyű-pénztráca, ez sem lett átütő siker hiába érezte a feltaláló már a markában a pénzt.
 

 

 


Öntöltős tintatartó és a "mindenkire jó" fűző

 

 

Nem sok dolgot sikerült kideríteni az öntöltős tintatartóról és hiába próbáltuk elemezni, nem igazán jöttünk rá a működésére. Lehet, hogy pont ez volt az ok, amiért ez a találmány sem változtatta meg az emberiség történelmét. Ugyan ez a helyzet az állítható mellrészű fűzővel, bár itt a működési elvet talán jobban értjük, de a divat sajnos nem türelmes dolog és elrohant mellette az idő.

 

 


Hordozható reggelikészítő-gép és az ugyancsak "mobilis" fésülőmasina

 

 

Kissé sajnáljuk, hogy a reggelikészítő gépből nem lett semmi, gondoljunk csak bele miket tudhatnának ma már a legújabb verziói, talán még az ágyat is bevetné helyettünk. Az utazásokra is magunkkal vihető fésülködőgép tesztüzemére azért kíváncsiak lennénk. Vajon melyik hosszú hajú lány vállalná a próbakőrt?


Kapcsolódó cikkek