Nem Budapest lett a selfie fővárosa

2014. március 12. 12:57 ujnemzedek.hu
Több százezer önarcképet vizsgáltak, hogy kiderítsék, holtalálható a selfie „fővárosa”.

Mint kiderült, Makati az, ahol 258 selfie jut 100 ezer emberre, legalábbis a Time magazin számításai szerint. Több, mint 400 ezer Instagramos selfie tag-et vizsgáltak, olyanokat, amikhez helymeghatározást is tudtak kapcsolni.

A képeket az Instagram API-ról szedték le, kétszer 5 napos ciklusokban. (Január 28. és február 2-a között, illetve március 3. és március 7. között.)

Ezalatt az idő alatt összesen 402 197 geo-taggel ellátott selfie töltődött le. Ugyanakkor ez a selfiek-nek csak egy jelképes hányada, hiszen sokat nem látnak el helymeghatározással.

A Time-nál azokat a városokat vizsgálták, amelyeknek legalább 25 felhasználója van az Instagram adatbázisa szerint. Emellett arcfelismerő algoritmusokat is használtak, hogy kiszűrjék ha egy betagelt kép mégsem selfie.Itt a selfie térkép (Kép: time.com)

A második New York Manhattanje lett, a harmadik pedig Miami. Mi a kétszázadik helyen végeztünk (16 selfie-vel tízezer emberre vetítve). A top 10-ben szerepel még Tel-Aviv, Manchester és Milánó.


(Forrás:Time)


Kapcsolódó cikkek

Az Oxford Dictionaries bejelentette, hogy megszületett az év szava, ami nem más lett, mint a selfie. Szakszerű jelentése: önmagunk fényképezése, jellemzően okostelefonnal, vagy webkamerával, kifejezetten a közösségi oldalakra való feltöltés céljából.
olvasd tovább