Luxus vs. vad túra: ezekre van szükséged, ha lételemed a kényelem

2016. április 25. 10:34 ujnemzedek.hu
Kérdés persze, hogy nevezhetünk nomád életmódnak olyasmit, aminek köze van például a Sidney-i Operaházhoz.

1

Itt egy 100 százalékban újrahasznosítható anyagból készült buboréksátor, és oké, hogy nem feltétlenül túrabolondoknak készült, de aki egy kicsit is szereti a nomádkodást, nyilván elgondolkodik azon, mekkora királyság lenne egy felfújószerkezettel bohóckodni a keresztvasak helyett. Az ára viszont olyan nagy, hogy inkább el sem mondjuk. (kép: Buzzfeed)

2

Hordozható barbecue szett. Ami a pláne, hogy simán álcázhatod sporttáskának, bár az erdőben a vaddisznókat ez vajmi kevéssé érdekli. (kép: Buzzfeed)

3

A túrázás, a szabadban alvás, a hetekre a Bükkben való eltűnés (finoman fogalmazunk) vonzza magához a koszt. Vannak helyzetek, amikor az ember egyenesen azt gondolja: valójában azért megy az erdőbe, hogy összesarazza magát, épp ezért tűnik okafogyottnak egy hordozható mosószerkeszet hurcibálása. Kicsit soknak érezzük tehát, -aki nem bírja, ha poros lesz a márkás túragatyája, az például ne vágjon neki az egésznek. (Azért persze, hogy kellene.) (kép: Buzzfeed)

4

Túrázás közben Ön gyakran felháborodik, hogy a Pilis mélyén egy darab presszó nem sok, annyi sincs? Semmi pánik: a zseb-presszókészítő megoldja a problémát! (Nem, nem egy kávészolgáltató üzemegységet épít fel, hanem friss és forró kávét szolgáltat, amikor csak akarod.) (kép: Buzzfeed)

5

Nyilván kevésbé túrakompatibilis, de nehezen hisszük, hogy aki beruház egy, a Sidney-i Operaházat formázó lakóegységre, az rettenetesen vágyik a szabad ég alatt való elalvásra, meg minden egyébre, ami ezzel jár. (kép: Buzzfeed)

6

Két mozdulattal... na most vagyunk bajban, mert nem fújni kell, hanem körülbelül végiglebegtetni magad mellett, és láss csodát: kész a képen látható fekhely. Inkább fesztiválarcoknak ajánljuk, mint megveszekedett vadkempingezőknek, de persze mi is akarunk egyet (kb. 70 fontért a tiéd is lehet) (kép: Buzzfeed)

7

Ki nem találod, ez vajon mi - kólahűtő? Vagy egy szemetes? Nos, a cuccot Tailgaternek hívják, és arra jó, hogy gyakorlatilag bárhol befog bármelyik TV-csatornát - oké, nyilván nem bármelyiket, de egy jelentős hányadát igen. És ha elfér a hátizsákban egy jó nagy plazmatévé is, akkor ezt neked, vadon, velünk nem cseszel ki! (kép: Buzzfeed)


Kapcsolódó cikkek