Google Glass: már síelés közben is

2014. január 23. 12:26 dailymail.co.uk
A sípályán sem kell nélkülöznöd a legújabb slágerterméket: csúszás közben is segítségedre lehet a csodakütyü. Feltéve, ha lapul a snowboardkabátodban felesleges 144 ezer forint.

A Google Glassről már mi is írtunk – aztán most kiderült, hogy a téma szinte kimeríthetetlen. A „Googlass” felhasználási területei folyamatosan bővülnek: ezúttal a téli sportok szerelmeseit cserkészi be az egyik neves gyártó az Airwave-re keresztelt okos szemüveggel.

Robotpilótára kapcsolva (fotó: Pinterest)

A cucc gyakorlatilag mindent tud, amire egy síbolondnak szüksége lehet - ráadásul a mindenféle szuperfunkciónak köszönhetően úgy süvíthetsz a pályán, akár egy vadászpilóta. Azon túl, hogy a Device pontos GPS adatokkal szolgál, megmutatja, merre vannak a rendszerre felcsatlakozott haverok a havon, plusz sebességet és futott időt is mér. Az már csak „hav” a tortán, hogy mind iPhone-nal, mind Androiddal kompatibilis – vagyis síelés közben telefonálhatsz is, sőt, még a Facebookról sem kell lemondanod. A vezérlőegység a kesztyűben bújik meg, ezáltal például a kedvenc zenédet is kedvedre váltogathatod.


forrás: dailymail.co.uk


Kapcsolódó cikkek

Annyira bizonytalanok lennénk a világ egyik legegyszerűbb ételének az elkészítésében, hogy a Google-n a palacsinta a legkeresettebb magyar szó? Úgy tűnik, igen.
olvasd tovább