Ez majd feldob: feltalálták a fényképezős lasztit

2014. január 2. 14:15 dailymail.co.uk
Hihetetlen, de tényleg ott tartunk, hogy egy bámulatos légifelvétel készítéséhez már nem muszáj kidobatnod magad egy repülőgépből.

Elég lesz, ha elköltesz 499 dollárt (laza 110 ezer forint), és máris a tiéd 2014 egyik első és eddig talán legtutibb találmánya, a fotózós laszti. A cucc körülbelül akkora, mint egy grapefruit, és nem kevesebb, mint 36 kamerát barkácsoltak bele. Ez biztosítja a más eszközzel eddig elérhetetlen, 360 fokos képélményt.

A működése rém egyszerű: feldobod, a fotósbigyó érzékelői a repülés közben kiszámolják a röppályáját, melynek a csúcsán mind a 36 beépített kamera kattint egyet. A 108 megapixeles panorámaképet aztán áttöltöd az okostelefonodra, vagy a tabletedre, vagy ahova akarod, ahol aztán szabadon machinálhatsz vele.


A Panono néven futó, alig 300 grammnyi szerkentyű komoly érdeklődést váltott ki az Indiegogo oldalán (tudod, ezen a site-on tudsz mindenféle fura találmányt támogatni akár Te is). Ahogy azt a fifikás, berlini tervező, Jonas Pfeil elmondta: ezren már a projekt indulásakor jelezték, hogy szeretnék minél előbb a kezükben tartani a kütyüt. Erre pedig igen jó esélyeik vannak – Pfeilnek a sorozatgyártás beindításához 900.000 dollárra lenne szüksége, ebből pedig, ebben a pillanatban 871,866 már meg is van.


forrás: dailymail.co.uk


Kapcsolódó cikkek

Az a jó az internetben, hogyha van egy jó ötlete valakinek,akkor egész gyorsan pénzt csinálhat belőle – anélkül, hogy a foteljéből felkéne állnia. A Kickstarter egy olyan oldal, ahol a legjobb agyak sok pénztgyűjthetnek, és ebből beindíthatják termékük gyártását.
olvasd tovább