Dupla mozi: a 3D helyett a 6D lesz a menő?

2014. május 28. 12:32 ujnemzedek.hu
A kanadai cég szemüvegével két néző akár két különböző jelenetet is nézhet, ugyanabból a filmből.

Képzeljük el, milyen lenne, ha egy 3D-s filmet akár több szemszögből is nézhetnénk: mondjuk egyik pillanatban azt látjuk, amit a főgonosz, a másikban pedig azt, amit a hős. Hamarosan lehetőségünk lehet erre is: a kanadai PipeDream Interactive cég legalábbis gőzerővel dolgozik a legújabb generációs okosszemüvegen.

 

Ilyen lesz. (kép: Kickstarter)


A szerkezetet magát úgy képzeljük el, mint egy sima, hétköznapi 3D-s cuccot, amit egy hiperaktív feltaláló kicsit túlszerelt. Az intelligens szemüvegen ugyanis található egy plusz lencse is, amit a néző egy mozdulattal lepattinthat a szeme elé – ennek eredményeképp pedig egy teljesen másik nézőpontból lesheti a történéseket.


A cég szerint a fejlesztés rengeteg egyéb lehetőséget is tartogat. Például lehetőségünk lenne többféle filmfelirat közül választani, sőt, akár afféle gyerekzárként is funkcionálhat a cucc: ha nem szeretnénk, hogy a kiskorú olyasmit lásson, amit nem szabad, egy pattintással megoldható a dolog.

 

A szemüvegre persze, hogy a Kickstareren gyűjtenek – szóval bárki támogathatja a jövő 3D-jét.

(dailymail.co.uk)


Kapcsolódó cikkek

Aki kicsit is konyít a mozizáshoz, az tudja, hogy a csütörtök a bemutatók napja – a hétvége felé kedvezményes jegyárakkal csakis speciális esetekben számolhatunk (nyerő lehetsz például, ha megveszel a termeszvárakról forgatott svéd, hangalámondásos természetfilmekért.)
olvasd tovább