Digitális tetoválás - és soha többé nem kell bepötyögni a PIN-t

2014. július 2. 14:27 ujnemzedek.hu
Kissé betegen hangzik, de a bőrünkön viselt képecskével elérhetjük, hogy ne kelljen megjegyezni a számsort.

VivaLnk cég digitális tetoválásával megspórolhatjuk azt a majdnem egy egész másodpercet, amit a telefonunk PIN-, vagy a képernyőzár kódjának bepötyögésével töltünk.

 


Okoscsukló? (kép: Digitalttrends.com)

 

A digitális tetoválás nem tintával készül, hanem egy különleges mesterséges anyagot, az eSkin-t ragasztják a csuklóra (ámbátor a negyed centis minta - a Digital Trends portál szerzője szerint - inkább hasonlít bőrbetegségre, mint tetoválásra.) Ha ezzel megvagyunk, nem kell többé az ujjainkat használni a telefonunk feloldásához, elég mindössze a képernyőhöz érinteni az „új bőrt”, és máris használhatjuk a készüléket.

 

A digitális tetoválás „tintás” társával ellentétben nem egész életre szól. A kis bigyó körülbelül öt napig ragaszkodik a bőrünkhöz, aztán leesik. Ilyenkor nincs más dolgunk, minthogy ismét felkeressük a céget, ahol (újabb 10 dolcsiért) felragasztanak egy újat. Ilyenkor persze elgondolkodhatunk azon, hogy a megspórolt másodperceink és az ötnaponkénti újabb ragasztás milyen viszonyban állnak egymással. Ráadásul a találmány egyelőre csak a Moto X telefonokkal működik.


Kapcsolódó cikkek

Aki olvasta az 1984 című könyvet, tudja, hogy a lakásokbantalálható telekép minden infót begyűjtött a lakóról. Nos, úgy tűnik, Orwellfantáziája valóra vált.
olvasd tovább