Rendezvényeink

Művészeti Tehetségnap - 2015. április 24., Nyíregyháza

2015 tavaszán Tehetség Roadshow-nk mellett két tematikus rendezvényt is megvalósítottunk, egyiket a művészeti-, másikat a sport tehetséggondozás témájában. Előbbit Nyíregyházán rendeztük meg 2015. április 24-én, a Váci Mihály Kulturális Központban, Művészeti Tehetségnap címmel.

Az eseményen a térség művészeti tehetséggondozásban kiemelkedő eredményeket elért intézményei és műhelyei mutatkozhattak be és ismerkedhettek meg egymás munkásságával. 

Kiállításunk standjain az érdeklődők kipróbálhatták a fafaragást, textilművészetet, gobelinkészítést és gyöngyfűzést. A zene szerelmesei hangszerbemutatóval és játéktárral találkozhattak, míg az irodalom iránt érdeklődőket egy költészet-sarok várta. 

A szekciótermekben Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta a Nemzeti Tehetség Programról és annak pályázati lehetőségeiről tartott előadást, míg Csernus Ágnes tehetséggondozási szakemberrel a szülők beszélgethettek arról, hogyan lehet a tehetség kibontakozását elősegíteni.

Szintén szekcióprogramként Németh Kristóf színművész tartott rendkívüli irodalomórát Szabó Lőrinc lírájáról, a vállalkozó kedvűek pedig kötetlen táncházhoz csatlakozhattak, hogy megismerkedjenek a régió néptánc hagyományaival.

A színpadon láthattunk többek közt népzenei és könnyűzenei produkciókat, társastánc bemutatót és hallgathattunk megzenésített verseket.

A rendezvény egyik célkitűzése volt, hogy a tehetséges fiatalok, a szüleik és családtagjaik; a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatcseréjének színtere legyen.  Lehetőséget kínált emellett a helyszínek vonzáskörzetében működő tehetséggondozó közösségek kapcsolatépítésére, hálózatosodásuk erősítésére, és tehetséggondozó programok bemutatkozására is.