Rendezvényeink

Mozgásban a tehetség - 2015. május 19., Győr

2015 tavaszán Tehetség Roadshow-nk mellett két tematikus rendezvényt is megvalósítottunk, egyiket a művészeti-, másikat a sport tehetséggondozás témájában. Ez utóbbit Győrben rendeztük meg 2015. május 19-én, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, Mozgásban a tehetség címmel.

Az eseményen a térség sport tehetséggondozásban kiemelkedő eredményeket elért intézményei és műhelyei mutatkozhattak be és ismerkedhettek meg egymás munkásságával. 

Interaktív standjainknál elméleti és gyakorlati bemutatók is zajlottak és a következő sportágakat lehetett kipróbálni: vívás, íjászat, műlovaglás, asztalitenisz, futball, sakk, karate.

A szekciótermekben Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta a Nemzeti Tehetség Programról és annak pályázati lehetőségeiről tartott előadást, míg Csernus Ágnes tehetséggondozási szakemberrel a szülők beszélgethettek arról, hogyan lehet a tehetség kibontakozását elősegíteni. Facskó Marica színművész, testnevelés és egészségtan pedagógus tartott játékos tehetséggondozó foglalkozást, melynek során a résztvevők a sport és a drámapedagógia határterületein mozogtak.

A színpadi program részeként aerobic, mazsorett, tánc, ugrókötél és freestyle bemutatók voltak láthatóak.

Az esemény kiemelt pontja volt a közönségtalálkozó Kiss Gergely olimpikon vízilabdázóval.

A rendezvény egyik célkitűzése volt, hogy a tehetséges fiatalok, a szüleik és családtagjaik; a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatcseréjének színtere legyen.  Lehetőséget kínált emellett a helyszínek vonzáskörzetében működő tehetséggondozó közösségek kapcsolatépítésére, hálózatosodásuk erősítésére, és tehetséggondozó programok bemutatkozására is.