Rendezvényeink

Tehetség Roadshow - Szeged

Rendezvénysorozatunk harmadik állomásának a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont 2015. április 28-án.

Az esemény programját az ország kulturális-oktatási életében jelentős szerepet betöltő, 60 éves múltra visszatekintő SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium növendékeinek dráma előadása nyitotta meg, melyet a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulóinak jóvoltából Radnóti Miklós: Nem tudhatom és Juhász Gyula: Szonett Szegedhez című verse által ihletett animációk vetítése követett. A színpadi produkciók sorát hegedűjátékot, majd népdal- és balett előadást követően a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanulóinak színielőadása zárta.

Az érdeklődők a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola jóvoltából megismerkedhettek a japán szorobán használatával, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola természetvédelmi kézműves foglalkozást tartott, míg külön szekció teremben a Csodák Palotája játékos tehetséggondozó foglalkozása várta a szegedi fiatalokat.

A rendezvény ideje alatt a gyermekek szülei Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológussal konzultálhattak a tehetségek jövőjét érintő kérdésekről. Az esemény szakmai szekciójában dr. Szvathné dr. Szalay Márta, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója tartott szemináriumot pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek számára a Nemzeti Tehetség Program nyújtotta lehetőségekről.

A Roadshow egyik célkitűzése volt, hogy a tehetséges fiatalok, a szüleik és családtagjaik; a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatcseréjének színtere legyen. A rendezvények emellett lehetőséget kínáltak a helyszínek vonzáskörzetében működő tehetséggondozó közösségek kapcsolatépítésére, hálózatosodásuk erősítésére, és  tehetséggondozó programok bemutatkozására is.