Rendezvényeink

Tehetség Roadshow - Pécs

Rendezvénysorozatunk ötödik állomásának a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma adott otthont 2015. május 13-án.

Az eseményt a Nemzeti Tehetség Program keretén belül alapított „Az Év Talentuma Díj” 2013-as nyertesének, Kalányos Melindának verses produkciója nyitotta meg. A délután folyamán a Sziebert Róbert Általános Iskola növendékei trombita és szaxofon szólóval, míg Pázmándi József, a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium és az Arany János Tehetséggondozó Program tanulója klasszikus gitáron előadott darabbal szórakoztattak bennünket. A program kavalkádot népmese feldolgozás, fuvola szólóval kísért performansz és több zenei előadás színesítette és a Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek latin-amerikai társastánc bemutatója zárta.

Standjainknál az érdeklődők a Sztárai Tehetséggondozó Műhely jóvoltából a nemezelés, míg a Bükkösdi Általános Iskola pedagógusainak segítségével a hímzés technikájával ismerkedhettek meg. 

Ezzel egy időben külön szekcióteremben a Csodák Palotája játékos tehetséggondozó foglalkozása várta a pécsi fiatalokat.

A rendezvény ideje alatt a gyermekek szülei Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológussal konzultálhattak a tehetségek jövőjét érintő kérdésekről. Az esemény szakmai szekciójában dr. Szvathné dr. Szalay Márta, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója tartott szemináriumot pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek számára a Nemzeti Tehetség Program nyújtotta lehetőségekről.

A Roadshow egyik célkitűzése volt, hogy a tehetséges fiatalok, a szüleik és családtagjaik; a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatcseréjének színtere legyen. A rendezvények emellett lehetőséget kínáltak a helyszínek vonzáskörzetében működő tehetséggondozó közösségek kapcsolatépítésére, hálózatosodásuk erősítésére, és  tehetséggondozó programok bemutatkozására is.