Rendezvényeink

Tehetség Roadshow - Miskolc

Rendezvénysorozatunk harmadik állomásának a miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház adott otthont 2015. április 17-én.

Az esemény előadói között köszönthettük a több mint 50 éves múltra visszatekintő Fazekas Utcai Általános Iskola növendékeit. Több mint tíz oktatási intézménnyel együtt a program résztvevőjeként bemutatkozott a térség tehetségprogramjainak megvalósítását több ízben sikerrel koordináló Tokaji Ferenc Gimnázium, mely intézmény falai között tanul Mozgi Milán kajakos, Tokaj ifjúsági olimpiai ezüstérmes sportolója.

A nagyszínpad előadásai mellett a korábbi rendezvényekhez hasonlóan a Csodák Palotája játékos tehetséggondozó foglalkozása nyújtott szórakoztató programot, míg a gyermekek szülei Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológussal konzultálhattak a tehetségek jövőjét érintő kérdésekről. 

Az esemény szakmai szekciójában dr. Szvathné dr. Szalay Márta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója tartott szemináriumot pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek számára a Nemzeti Tehetség Program nyújtotta lehetőségekről.

A Roadshow egyik célkitűzése volt, hogy a tehetséges fiatalok, a szüleik és családtagjaik; a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatcseréjének színtere legyen. A rendezvények emellett lehetőséget kínáltak a helyszínek vonzáskörzetében működő tehetséggondozó közösségek kapcsolatépítésére, hálózatosodásuk erősítésére, és  tehetséggondozó programok bemutatkozására is.