Rendezvényeink

Tehetség Roadshow - Békéscsaba

Tehetség Roadshow-nk második állomása Békéscsaba volt, 2015. március 27-én.

A Phaedra Rendezvényközpontban hét térségi, a tehetséggondozásban jeleskedő intézmény mutatkozott be kiállítóként vagy színpadi szereplőként; köztük a több évtizedes hagyományokkal bíró Torna Club Békéscsaba is. A Rácz Lukács és felesége által az ötvenes években alapított iskola olyan sikeres sportolókat nevelt ki, mint Zsilinszki Tünde ifjúsági Európa-bajnok, a Cottbusban Grand Prix-t nyert Nyeste Adrienn, Varga Adrienn Európa-bajnok és Ónodi Henrietta olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, világkupa győztes tornásznő. 

Hazánk egyik legelismertebb olimpiai műhelye mellett a rendezvényközpont nagytermében tanulhattunk majd szövés-fonást és élvezhettünk népzenei és musical előadásokat. 

Az Ability Park játékos tehetséggondozó foglalkozással érkezett, míg a gyermekek szülei Csernus Ágnes tehetséggondozási szaktanácsadóval konzultálhattak a tehetségek jövőjét érintő kérdésekről. 

Az esemény szakmai szekciójában dr. Szvathné dr. Szalay Márta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízott igazgatója tartott szemináriumot pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek számára a Nemzeti Tehetség Program nyújtotta lehetőségekről.

A Roadshow egyik célkitűzése, hogy a tehetséges fiatalok, a szüleik és családtagjaik; a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatcseréjének színtere legyen. A rendezvények emellett lehetőséget kínálnak a helyszínek vonzáskörzetében működő tehetséggondozó közösségek kapcsolatépítésére, hálózatosodásuk erősítésére, és  tehetséggondozó programok bemutatkozására is.