Díjak

Lángné Erdős Katalin

angol nyelv I. kategória

Verseny Kategória: angol nyelv I. kategória

Intézmény: ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium

Település: Budapest

1993-ban kezdtem tanítani a Bókay János Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnáziumban, majd 1994-ben kerültem jelenlegi munkahelyemre az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumba, ahol az angol nyelvet az 5. míg a franciát 9. évfolyamtól kezdve tanítom.

A 2016. évi angol nyelvi OKTV-n helyezést elért tanulóimat 10 éves koruk óta tanítom. Először társaikkal együtt az Országos Angol Nyelvű Olvasási csapatversenyen indultak, ahol I. helyezést értek el 2010-ben. Később az Akadémiai Kiadó által szervezett Legyél Te is ORSZÁGH-os Bajnok elnevezésű szótárversenyen vettek részt, és 2013-ban a 4., míg 2015-ben a 10. helyen végeztek. Egyikük hetedik osztályo korában 4. helyezést ért el az Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyen (OÁTV), később pedig a 16. illetve a 13. helyet szerezte meg az OKTV-n. Mivel őt a kémia különösen érdekli, elindult a Magyar Kémikusok Egyesületének fordítói versenyén is, ahol angol nyelvről fordított, és 2. lett a kategóriájában.

Diákjaim francia nyelvből is minden évben indulnak versenyeken. Az országos francia helyesírási versenyen többen az első tízben végeztek.

Különösen fontosnak tartom, hogy diákjaim idegen nyelvi előadói képességeiket is megmutathassák, ezért segítettem a felkészülésüket az Országos Francia Nyelvű Előadói Versenyre, ahol a legjobbak I. és III. helyezést értek el a vers és ének kategóriában, a kórusunk pedig 2014-ben különdíjat kapott.

 

 


Lángné Erdős Katalin