Díjak

Kubatov Antal

matematika II. kategória

Verseny kategória: matematika II. kategória

Intézmény: Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium

Település: Kaposvár

 

1980 óta tanítok a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban, bár volt egy tanév, melyben másutt volt a főállásom. Alapító tanára voltam, s jelenleg is tanára vagyok az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolának.

Szinte minden nyáron részt vettem a Zalamat Alapítvány által szervezett matematikai táborokban. Tartottam foglalkozásokat Rév-Komáromban a Nagy Károly Matematikai Diáktalálkozókon.

Én vagyok a Bolyai János Matematikai Társulat Somogy megyei titkára, illetve a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen résztvevő anyaországi csapat vezetője.

Tanítványaim közül sokan voltak sikeresek a különböző matematikaversenyeken. Több tanítványom végzett az OKTV. első tíz helyezettje között, ketten megnyerték azt. Ugyancsak sokan lettek díjazottak az Arany Dániel Matematikaversenyen, többen kaptak első díjat. A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen több tíz tanuló lett díjazott a tanítványaim közül. Többen első helyezést szereztek a Kenguru versenyen, vagy a Bolyai csapatversenyeken. Két tanítványunkat hívták meg az idén a Memo (Középeurópai Matematikai Diákolimpia) csapatába.

Mindamellett hiszem, hogy a tehetséggondozás nem csak a versenyeredményekben tükröződik, s a mindenkori eredmény mindig közös munka eredménye.


Kubatov Antal