Díjak

Juhász Péter

matematika III. kategória

Verseny kategória: matematika III. kategória

Intézmény: Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Település: Budapest

 

Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Didaktika Csoportjának vezetője vagyok. A Pósa Lajos által kidolgozott hétvégi tehetséggondozó matematikatáborok rendszerében 2006 óta vezetek táborokat. Itt próbálom az ország kiemelkedően tehetséges diákjainak a gondolkodását fejleszteni a felfedeztető matematikatanítás módszerével.

Ezen kívül a budapesti Szent István Gimnázium speciális matematika tagozatán is tanítok, illetve szakkört tartok az iskola diákjai számára. 2004 óta szervezem a Matematikai Mulatságok Táborát (MaMuT), mely az 5--9. évfolyam országos matematikaversenyei kiemelkedően szereplő diákok jutalomtábora. Szinte minden évben tanítottam is a táborban. 2014 óta társszervez a MaMuT2-t, mely hasonló elveken működő tábor a 10--12. évfolyam számára.

Tanítványaim érmeket szereztek a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián (IMO), a Közép-európai Matematikai Diákolimpián (MEMO), a Lányok Európai Matematikai Diákolimpiáján (EGMO), a nemzetközi fizikai (IPhO) és az informatikai (IOI) olimpián is, jó helyezéseket értek el az OKTV-n, az Arany Dániel Matematikaversenyen, és több, felső tagozatosok számára szervezett országos matematikaversenyen.


Juhász Péter