Díjak

Heidecker Edina

német II. kategória

Verseny kategória: német II. kategória

Intézmény: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Település: Bonyhád

 

2000-től dolgozom német nyelv és irodalom tanárként a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. Elsősorban a tehetséggondozásban veszek részt, német nyelvet és német célnyelvi civilizáció tantárgyakat tanítok a két tanítási nyelvű és emelt szintű német képzésen belül.

Magyarországi németként szívügyemnek tekintem, hogy a német nyelv szépségét, kifejezőerejét és fontosságát bemutathassam a diákoknak.

Az általam felkészített diákok legjelentősebb versenyeredményei az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyhez kapcsolódnak. Barcza Zsófia 2005-ben jutott be az OKTV döntőjébe, és ott országos 27. helyezést ért el, 2008-ban pedig Helfenbein Péter végzett országos 21. helyen. Ugyanezen a versenyen Stein Ármin 2015-ben másodikként szerepelt, míg az idei tanévben megnyerte a versenyt.

Az OKTV-n kívül rendszeresen készítek fel diákokat az Általános Iskolai Tanulók Országos Német Nyelvi Versenyére és az iskolánk által szervezett, „Glasperlenspiel” nevű irodalmi és országismereti versenyre.

Tehetségsegítő tevékenységem keretében rendszeresen zsűritagként is részt veszek német nyelvi versenyeken.

Sikereimet leginkább diákjaim emelt szintű érettségin elért eredményei és nyelvvizsgáik száma tükrözi. Emellett számos volt diákom folytatott, illetve folytat jelenleg is tanulmányokat németországi és ausztriai egyetemeken, ahol a visszajelzések szerint remekül helyt állnak.

Büszke vagyok rá, hogy tanítványaim közül többen választották hivatásuknak a tanári pályát.


Heidecker Edina