Díjak

Éltető Katalin

spanyol nyelv I. kategória

Verseny kategória: spanyol nyelv I. kategória

Intézmény: ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium

Település: Budapest

 

Éltető Katalinnal munkahelyén, a gyakorlóiskolán kívül szinte minden szakmai továbbképzésen találkozunk, nagyon nagy hangsúlyt fektet a folyamatos önképzésre, és mindig nyitott az újdonságokra, amit azonnal ki is próbál és adaptál.

Folyamatosan készen áll új ismeretek megszerzésére, számos fórumon tájékozódik. Nagyon széles tanári módszertani palettával rendelkezik, amit tanárjelöltjeivel a lehető legnagyobb mértékben megoszt, és amelynek elsajátítását a gyakorlatok alkalmával el is várja. Tudását nagyon hatékonyan adja át, saját diákjait a teljesen kezdő szintről az alap óraszámon túl akár számtalan különórában készíti fel különféle tanulmányi versenyekre, amelyeken magas nyelvi szintet és rendre kiemelkedő eredményeket érnek el.

A tehetséggondozásban kiemelkedőn teljesít, azonnal felismeri a kezdőkben is a lehetőségeket, és személyre szabott felkészítéssel és fejlesztő módszerekkel hozza ki belőlük a lehető legjobbat.

Évek óra szerepel eredményesen az OKTV-ken tanítványaival, a spanyol tanárok között első helyen áll a döntőbe jutott tanulók által elért pontszámával az 1990 és 2013 között időszakot vizsgáló OFI kutatás alapján.

Összességében Éltető Péternét egy szakmailag folyamatosan fejlődő, saját szakmai tudását állandóan megújító, rendkívül eredményes pedagógusnak tartom.

/Baditzné dr. Pálvölgyi Kata - adj., ELTE Bölcsészttudomány Kar Spanyol Tanszék/


Éltető Katalin