Díjak

Tűriné Juhász Ilona

Kémia I.

Tantárgy: Kémia I.

Intézmény: Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

Település: Cegléd

 

1977-ben végeztem a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem fizika-kémia szakán. Az egyetem elvégzése után a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban kaptam állást, azóta is itt dolgozom. Eddig a tanévig 25 éven át a kémia-biológia-informatika - munkaközösség vezetője voltam. Diákjaim évek óta rendszeresen részt vesznek, és jó eredményeket érnek el a szaktárgyi versenyek országos döntőiben. A versenyeredmények közül a legjelentősebbek: OKTV 7. helyezés, Irinyi János Kémiaverseny országos döntőjébe 20 tanulóm jutott, egy vagy két alkalommal. Közülük a legkiemelkedőbbek a három 3. helyezett és a két 8. helyezett. A Hevesy Kémiaversenyen országos 10. helyezést ért el egy tanítványom. Ez a tanév különösen jól sikerült, tanítványom I. helyezést ért el kémia OKTV-en, megnyerte az Oláh György kémiaversenyt, az Irinyi döntőjében pedig egy 7. helyezésnek örülhettünk.

Pályafutásom során számos tanítványom ért el tudományos sikereket, sokan lettek közülük orvosok, vegyészek, gyógyszerészek.

A kémia tanítása mellett igyekszem részt vállalni olyan feladatokban is, amellyel a többi kollégám munkáját és az iskolám fejlődését is segítem. Dolgoztam osztályfőnöki kézikönyv megírásában és „Az intézményi önértékelés” teszt verziójának intézményi kipróbálásában.

27 éven keresztül, szinte minden évben osztályfőnök voltam. Munkám sikerét igazolja, hogy egyik nyolc évfolyamos osztályom közösségét a tantestület az elmúlt évtizedek legjobb osztályának választotta.


Tűriné Juhász Ilona