Díjak

Ferenc Tamás Lóránd

Rajz és vizuális kultúra

Tantárgy: Rajz és vizuális kultúra

Intézmény: Egri Dobó István Gimnázium

Település: Eger

1986-ban Egerben végeztem földrajz-rajz szakon, majd a Képzőművészeti Főiskolán szereztem művészi rajz, ábrázoló geometria és művészettörténet tanári diplomát. 1986 óta tanítok az Egri Dobó István Gimnáziumban, mellette óraadó tanárként több egri középiskolában és a Főiskolán (EKF) is tanítottam. MAOE tag vagyok, részt vettem országos tárlatokon, de munkáim most főképp az alkalmazott grafikához kötődnek.

Tehetséggondozás terén legfontosabb eredménynek azt tartom, ha valaki felismeri lehetőségeit, s képességeit kibontakoztatva a számára fontos életpályát megtalálja, és munkájával, alkotói tevékenységével, önmagával elégedett, boldog életet él. Ha ebben a rajzóra, szakkör, fakultáció bármilyen mértékben segítség volt, megérte.

Versenyen való részvételek, sikeres megmérettetések ebben a motivációs folyamatban lehetnek fontosak. A rajz OKTV-n volt már hatodik, második és idén első helyezett tanulónk is. Díjazottjaink voltak a Nemzetközi Kárpát Gyermek és Ifjúsági Grafikai Biennálén vagy országos rendezésű tárlatokon (Hajdúszoboszló). Rendszeresen részt veszünk a megyei és regionális középiskolai rajzversenyeken, eddig szép eredményekkel.

Több diák sikeresen felvételizett már első nekifutásra a Képzőművészeti és az Iparművészeti Egyetemre, vagy találta meg e neki megfelelő utat Pécs, Eger valamely rajz szakán. Volt több olyan diák, aki a szakkörön határozta el, hogy építészmérnök lesz, és az ehhez szükséges alapokat is itt szedte össze. Örülök, ha mindehhez segítséget nyújthattam.


Ferenc Tamás Lóránd