Díjak

Erdősné Németh Ágnes

Informatika II.

Tantárgy: Informatika II.

Intézmény: Batthyány Lajos Gimnázium

Település: Nagykanizsa

A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban nyolcosztályos és négyévfolyamos gimnáziumi osztályokban tanítok matematikát és informatikát, fakultációs csoportokat vezetek mindkét tárgyból, emelt szintű vizsgára és továbbtanulásra készítem diákjaimat.

A kisgimnazistáknak LOGO programozási nyelvből, a gimnazistáknak programozásból tartok tehetséggondozó szakköröket. A LOGO versenyen minden évben 6-10 tanítványom szerepel az országos döntőn, hét első helyezést hoztunk el az elmúlt 8 évben. A Nemes Tihamér Programozói Versenyen is hasonlóan sikeresek tanítványaim, a 8-10 országos döntős diákom az első tíz hely valamelyikén végez minden évben. A FIRST LEGO LEAGUE robotprogramozási versenyen is részt veszünk egy-egy kisgimnazista csapattal, melyen többször a „Legjobb Kutatás” és a „Legjobb csapatmunka” díját kaptuk.

Az elmúlt hat év mindegyikében volt a középiskolások legrangosabb versenyén, az OKTV-n Informatika II., programozás kategóriában döntős tanítványom. Az idén és tavaly is négyen jutottak a döntőbe. Az idén egyik tanítványom, a gyerekem megnyerte az OKTV-t.

Eddig két tanítványom vett részt a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián, tavaly egy fiatalember a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára is eljutott a négy fős nemzeti válogatott tagjaként. Az idén ő mindkét verseny válogatóját megnyerte, a Brno-ba utazó CEOI csapat és a Kazahsztánba, Alma Atába utazó IOI csapat tagja lesz.


Erdősné Németh Ágnes