Díjak

Dr. Forgács Anna

Magyar nyelv

Tantárgy: Magyar nyelv

Intézmény: Egressy Béni Református Művészeti Középiskola

Település: Budapest

 

Magyar-latin szakos középiskolai tanári oklevelet szereztem az ELTE Bölcsészettudományi Karának nappali tagozatán 1963-ban.

1963-1975-ig a Kilián György/Németh László Gimnáziumban tanítottam mindkét szakomat, és a komplex esztétikai nevelés témában folytattam kísérletet az MM megbízásából, melynek céljai között a tehetség felismerésének és gondozásának gyakorlati megvalósítása is szerepelt.

1975-től 2005-ig a Fővárosi Pedagógiai Intézetben vezető szakfelügyelőként, illetve vezető szaktanácsadóként főbb feladataim közé tartozott felzárkóztató és tehetséggondozó programok kidolgozása, gyakorlati kipróbálása, e témakörben továbbképzések vezetése, az országos versenyek fővárosi fordulójára a feladatok elkészítése, a versenyek lebonyolítása, ill. országos versenyek zsűrizése, a felkészítő tanárok számára előadások tartása.

Az FPI-ben végzett munkám mellett mindvégig tanítottam-tanítok középiskolában.

2006-tól az Egressy Béni Zeneművészeti/2012-től Bocskai István Református Oktatási központ tagiskolájaként működő Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában tanítok magyar nyelv és irodalmat, valamint drámaelméletet. Feladataim közé tartozik a tehetséggondozás, a színjátszók, a zenei tagozatos diákok anyanyelvi, kommunikációs képességének fejlesztése.

1976-tól részt veszek az Édes Anyanyelvünk Országos Verseny, valamint a Magyar irodalmi, ill. két évtizede a Magyar nyelvi OKTV zsűrijének munkájában.

 


Dr. Forgács Anna