Díjak

Békési Eszter

Mozgóképkultúra és médiaismeret

Tantárgy: Mozgóképkultúra és médiaismeret

Intézmény: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

Település: Szeged

 

Munkahelyem a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. 

Végzettségem: magyar-filozófia-média-dráma szakos általános, középiskolai tanár és népművelő

1990-1995 között, mint népművelő, a Juhász Gyula Művelődési Központ - Szeged, (Szimpla Színpad) diákszínjátszó csoportját vezettem. 

2004-től dolgozom a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban. 

Mint dráma- és médiatanári tevékenységben az alábbi országos sikereket értem el diákjaimmal, és ezeket az elismeréseket kaptam:

A Pécsi Arany János Tehetséggondozó Program fesztiváljain drámajátékban rendszeres arany minősítés

A mozgóképkultúra és médiaismeret OKTV-n 2007-től döntősek dákjaim (3 alkalommal 3., egyszer 1. helyezett, és további több döntős hely)

Számos filmes és média versenyen kaptak elismerést diákjaim, köztük a Kaldor Filmnapokon, az OK-n, a DUE-n több ízben, illetve az Országos Középiskolai Diák-filmfesztiválon a legjobb alkotó műhely díját is elnyertük.

Hosszú évek óta Szeged-Gyálaréten nyári "örömszínház". 

Mindezek élményéből dolgoztam ki egy egyéni művészeti és önismereti, alapvetően az érzelmi nevelésre fókuszáló pedagógiai módszert, melyet Kép-tett-szó-hang programsorozatként évről évre működtetek tréningek formájában.

Diákjaim a mozgóképkultúra és médiaismeret tárgyban OKTV döntősök voltak 2007 óta rendszeresen, diákfilmes versenyek helyezettjei.  Diákszínjátszó fesztiválokon arany minősítéssel szerepelnek. Pedagógiai munkámban az egyéni művészeti és önismereti tréningek, a nyári táborok, mint tehetséggondozó tevékenység és érzelmi nevelés a legfontosabb elemek.


Békési Eszter