Díjak

Dr. Duró Zsuzsa

tehetség-diagnosztika

Tantárgy / szakterület: tehetség-diagnosztika

Intézmény: Hubay Jenő Zeneiskola és AMI Akkreditált Kiváló Tehetségpont

Település: Budapest

 

2008 óta szervezi és vezeti a XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskola és AMI tehetségfejlesztési szakértőjeként és tehetségkoordinátoraként az intézmény Akkreditált Kiváló Tehetségpontjának komplex tehetséggondozó foglalkozásait, a csoportokat és az ott zajló munkát. A foglalkozások transzfer hatásának köszönhetően az odajáró gyermekek olyan képességei erősödnek, amelyek által iskolai előmenetelük sikeresebb lesz, tanulmányi eredményük magasabb szintűvé válik.

A tehetséggondozó műhelyek foglalkozásaira járó gyermekek létszáma az elmúlt 8 évben Duró Zsuzsannának köszönhetően közel tízszeresére növekedett. A választékot is bővítette: a kezdeti két foglalkozást követő években további nyolc foglalkozást vezetett be. A műhelyekbe a gyerekeket az óvodák és iskolák pedagógusainak jelzései alapján, diagnosztizálás útján választja ki.

Rendszeresen ad tanácsot szülők, pedagógusok részére. A tehetségfelismerés és -fejlesztés fontosságának felismertetése érdekében tanfolyamokat tart a pedagógusok számára. Rendszeres vendége az XV-TV televízió gyermekneveléssel kapcsolatos magazinműsorának, ahol az óvodás- és iskoláskorú gyermekek aktuális problémáival kapcsolatosan érkező kérdésekre ad választ. Az MR1 Kossuth Rádió és számos kisebb média műsoraiban szerepel tehetségfejlesztő szakértőként.

A követéses vizsgálatok során számos, korábban a tehetségpontba járt tanuló művészeti és természettudományos területen elért sikereiről érkezik beszámoló.


Dr. Duró Zsuzsa