Díjak

Dr. Benczéné Csorba Margit

tanulásban akadályozottak pedagógiája

Tantárgy / szakterület: tanulásban akadályozottak pedagógiája

Intézmény: Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Település: Kaposvár

 

Gyógypedagógiai tanár, pedagógia szakos bölcsész, főigazgató, címzetes egyetemi docens, a Kaposvári Bárczi Gusztáv Kiválóra Akkreditált Tehetségpont, a „Más a gyermekem” Értelmi Sérültek Tehetségsegítő Tanácsa, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács, a Fogyatékkal Élők Somogy Megyei Sportszövetsége, a Bárczi DSE alapítója és aktív tagja.

„Mindenki tehetséges valamiben” – vallja. Munkásságát meghatározza a sérült emberek iránti elkötelezettsége, az esélyteremtő tehetséggondozás támogatása. Eredményességét – 1990-től napjainkig – az értelmi sérült fiatalok versenyeken szerzett kiemelkedő sikerei jelzik az atlétika, úszás, műkorcsolya, sílesiklás, zománcművészet, fotó, festészet, dráma területén (világ és Európa-bajnokságok, speciális olimpiák, Sidney, Antwerpen, Sanghaj, Idaho, Atlanta, Lisszabon, Sevilla, Monaco, Hongkong, Ravenna, Róma, Palma de Mallorca, Athén, Berlin, Groningen, Aveiró, Rodosz, Bollnäs, Liberec). A versenyzéshez szükséges anyagi hátteret támogatók és pályázatok bevonásával biztosítja. Ennek érdekében létrehozta az „Add a kezed” Alapítványt, amelynek elnöke.

Konferenciákat, tehetségnapokat, műhelyeket szervez, segíti a fiatalok önszerveződését, tehetségsegítő programok, innovációk, jó gyakorlatok, tehetségtámogató modellek létrehozását. Tapasztalatait pedagógus továbbképzések akkreditációjával, vezetésével adja át a szakembereknek. A hazai és nemzetközi kapcsolatok megerősítésével hozzájárul a tehetségpont-hálózat bővítéséhez, a tehetséggondozással foglalkozó szervezetek együttműködéséhez.

 


Dr. Benczéné Csorba Margit