Díjak

Vajdasági Tehetségsegítő Tanács

Település: Szabadka

 

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács (rövidítés: VATT) 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy hálózatot alkosson a Vajdaságban működő Tehetségpontokkal, tehetséggondozó szervezetekkel.

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács tevékenységének célcsoportja a vajdasági magyar tehetségek felismerése, fejlesztése. Főleg az általános és középiskolás diákok tehetséggondozásával foglalkozik, de gondol az utánpótlásra is, így az óvodapedagógusok szakmai fejlesztésével is foglalkozik, valamint kapcsolatot tart és nyomon követi a felsőoktatási tehetséggondozást. Vajdaság magyarsága szórványra és tömbre oszlik, minkét földrajzi területen folytat munkát a VATT, a hálózati felzárkóztatási program keretén belül annak érdekében, hogy egy tehetség se kallódjon el. Tanácskozások, közös szakmai napok, közös programok keretén belül tudjuk összhangba hozni a tehetséggondozást Vajdaság egész területén.

Szervezetünk műhelymunkák keretén belül foglalkozik hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozásával, valamint két éve bekapcsolódott a budapesti székhelyű Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány által szervezett szépíró versenybe. A VATT szervezi a vajdasági diákok számára a regionális döntőt és juttatja el e diákokat a budapesti országos döntőre. Továbbiakban roma felzárkóztatási-tehetség programot tervez.


Vajdasági Tehetségsegítő Tanács