Díjak

Pataki Enikő

magyar nyelv és irodalom

Tantárgy / szakterület: magyar nyelv és irodalom

Intézmény: Kölcsey Ferenc Főgimnázium

Település: Szatmárnémeti

 

1993-ban diplomáztam a Babes-Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarán, magyar-angol szakon. 2012-ben szereztem mesteri fokozatot ugyanezen egyetem Pszichológia és Neveléstudományi szakán. Tanári pályámat a szatmárnémeti Lucian Blaga Általános Iskolában kezdtem, 2004-től a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban tanítok, 2011-től igazgatója vagyok az intézménynek. Fontos számomra az olyan munkamódszerek alkalmazása, amelyekkel támogatni tudom diákjaim képességeinek kibontakoztatását. Általános iskolások számára készült kompetenciafejlesztő munkafüzeteim is ezt a célt szolgálják. Számos irodalmi, anyanyelvi és versmondó versenyen szerepeltek sikeresen diákjaim. Diákszínjátszással is foglalkoztam, tanári pályafutásom legkedvesebb emlékei kötnek a Midipo diákszínjátszó csoport működtetéséhez.

Intézményvezetőként a tehetséggondozás is kiemelt szerepet tölt be az iskolapolitikámban. Diákjaink kiemelkedő eredményei mögött felkészült nevelői testület áll, amelynek munkáját megfelelő körülmények megteremtésével segítem.

Intézményünk kezdeményezője és megrendezője is számos versenynek és rendezvénynek: Közös ügyünk a nemzetközi környezetvédelmi verseny, a Kölcsey Ferenc Szavalóverseny, a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat, a Kölcsey Napok.

A magyarság szülőföldön való megmaradásáért végzett munkámat 2011-ben Ezüstfenyő Díjjal, a szatmárnémeti oktatás és művelődés terén kifejtett tevékenységemet 2015-ben Ezüst Tulipán díjjal ismerték el.


Pataki Enikő