Díjak

Bacher József

biológia

Tantárgy / szakterület: biológia

Intézmény: Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium

Település: Mosonmagyaróvár

 

1997 óta tanítok a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban. A tanítás során kiemelkedően fontosnak tartom a tehetséggondozást és a versenyfelkészítést, akár klasszikus versenyekről, akár önálló kutatómunka elvégzéséről és bemutatásáról, akár művészeti tevékenységről van szó. Felkészítő tanárként, tehetségsegítőként az elmúlt években számos diákkal foglalkoztam. Közülük többekkel sikerült kiemelkedő eredményeket elérnem jelentős országos versenyeken.

2007-ben alakult meg vezetésemmel a KLG Fotókör – 2013-tól Lajta Fotóegyesület – melynek elnöke és szakmai vezetője vagyok.

2013-ban indult útjára iskolánkban a KLG Öveges Labor. A programban biológia laboratóriumi szaktanárként veszek részt a kezdetek óta. Az általam vezetett szakkör nyerte el 2015-ben a MOL „Legjobb Szakkör” díját.

2014-ben indítottuk a KLG Goodeid projektet, mely a Goodeidae családba tartozó veszélyeztetett mexikói fogaspontyok megmentésére alakult. A világon egyedüli középiskolaként tagjai vagyunk a GWG-nek (Goodeid Working Group), mely a fogaspontyok megmentésére alakult nemzetközi szervezet.

Kitüntetéseim:

- 2002 a Honvédelmi Minisztérium emlékplakettje, „Az ifjúság nevelése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységért”

- 2014 „Mosonmagyaróvár Város Kiváló Középiskolai tanára”


Bacher József