Díjak

Sándor Csilla Judit

magyar nyelv és irodalom, sakk

Tantárgy / szakterület: magyar nyelv és irodalom, sakk

Intézmény: Somogyi Rezső Általános Iskola

Település: Kisvárda

 

1986-ban a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskola tanító-népművelő szakán jeles diplomával végeztem. Közösségi és tanulmányi munkámért Bary Ida-díjat nyertem.

Munkahelyeim:

1986-1988-ig: a BGYTKF 1. Sz. Gyakorló Általános Iskola.

1988-1996-ig: Általános Iskola, Beszterec – osztálytanító, 1990-1992: iskolaigazgató.

1998-2000-ig: Petőfi Sándor Általános Iskola, Komoró.

2002-től: a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskola.

1-2. osztályban tanítok magyar nyelv és irodalom, környezetismeret, ének-zene, sakk tantárgyakat. 2004 és 2015 között a Diákönkormányzat vezetője voltam.

Az elmúlt években sok tehetséggondozással foglalkozó képzésen vettem részt. A Polgár Judit Sakkpalota programja a szívügyemmé vált. Sakk bemutató órákat tartok, hogy népszerűsítsem a programot. Egy elsős tanítványom regionális, majd országos sakktornán harmadik helyezett lett. Ebben a tanévben a Sakk és több projekt vezetője vagyok, ahol 10 hátrányos helyzetű tanuló tehetséggondozása a cél.

Óráimon differenciálok, a gyerekek személyre szabott feladatokat oldanak meg, a nehezebben haladókat egyéni felzárkóztatással segítem, a tehetségeseket még jobb eredmény elérésére ösztönzöm.

Országos és megyei nyelvi versenyeken tanulóim kimagasló eredményeket érnek el. Sokan humán szakon tanulnak tovább, a többségük főiskolát, egyetemet végez.

Szerencsésnek tartom magam, hiszen elsős tanítónőként megalapozhatom, hogy tanítványaim kiegyensúlyozott és boldog felnőtté váljanak.

 


Sándor Csilla Judit