Díjak

Molnár Zsolt

biológia, kémia

Tantárgy / szakterület: biológia, kémia

Intézmény: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium

Település: Győr

 

A diplomám megszerzése után 1991-től tanítok biológia-kémia szakos tanárként a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban, illetve 2005-től a NYME Apáczai Karán óraadóként.
Az alacsonyabb évfolyamokban (7-10) mindig tartok szakköröket, és az érdeklődő diákokat a korosztályos versenyeken indítom. Több diákom szerepelt a Kitaibel, Irinyi versenyek országos döntőjében, illetve a kémia OKTV döntőben.
Immár 25 éve tartok iskolánkban sakk szakkört is, ennek keretében sokakkal sikerült megszerettetnem ezt a zseniális, rendkívül sokoldalúan fejlesztő játékot.
Sok diákommal tartom a kapcsolatot, közülük többek szép tudományos karriert futottak be. Eddig talán két tanítványom ért el kiemelkedő sikert: dr. Mészáros Gergely, aki a SOTE Doktori iskola tagjaként (2008), illetve dr. Szász A. Marcell, a rákkutatásáért kapott Junior Prima díjat.

Az elmúlt hat évben többször adtam elő a NYME Apáczai Kar Botanikai Kutatócsoport tagjaként a KUTÉJ rendezvényein.

Az utóbbi 12 évben részt vettem a Bencés Szabadegyetem szervezésében. A Czuczor G. Bencés Gimnázium dísztermében megtartott előadásokon a városi érdeklődőket is sok szeretettel vártuk. Az előadók a tudományterületük világszínvonalú képviselői voltak, mint pl. prof. Maróth Miklós, prof. Vizi E. Szilveszter, prof. Gulyás Balázs, prof. Falus András és sokan mások.


Molnár Zsolt