Díjak

Lovas Pál

klasszikus balett

Tantárgy / szakterület: klasszikus balett

Intézmény: Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola

Település: Pécs

 

Liszt Ferenc-díjas, Érdemes és Kiváló művész, balett művész, táncpedagógus, a Pécsi Balett Együttes volt szóló táncosa, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola balettmestere.

A klasszikus balett oktatása a balettmester folyamatos alkotómunkáját igényli. A koreográfusi tevékenységből és a szakmai specifikumokból fakad, hogy a növendékeknek folyamatos színpadi megmutatkozásra van szükségük. A jelölt munkájának színvonalát jelzik a tagozat rendszeres bemutatói, szereplései: ezeket az eseményeket a szakma és a művészetet szerető és értő közönség figyelme egyaránt elismerően méltatja. A színpadra állítás gazdag lehetőségeivel ismerteti meg a növendékeket, az előadóművészi képesség minden irányú kiteljesítésére tanítja őket.

Tuboly Szilárd, Matola Dávid, Jurák Bettina előadóművésszé válásában óriási szerepet vállalt, igazi mesterük volt:

Tuboly Szilárd 2011-ben végzett Lovas Pál tanítványaként, a 4. Országos Táncversenyen 2. helyezést ért el és a Magyar Táncművészek Szövetségétől megkapta az Év legjobb végzős növendéke díjat. Tanulmányai után a Pécsi Balett magántáncosa lett.

Matola Dávid 4. Országos Táncversenyen egy 1. és 3. helyet szerzett, majd a Pécsi Balett szólistája lett. Fülöp Viktor Ösztöndíjas.

Jurák Bettina szuggesztív erejű fiatal táncművész, 2016-ban végzett Lovas Pál tanítványaként, az 5. és 6. Országos Táncversenyen összesen négy első díjat nyert. Idén elnyerte az Év legjobb végzős növendéke díjat. Felvették a világhírű rotterdami CODARTS művészeti egyetemre.


Lovas Pál