Díjak

Laskiné Spingár Éva

testnevelés, biológia

Tantárgy / szakterület: testnevelés, biológia

Intézmény: Királyi Pál Általános Iskola

Település: Szepetnek

 

1975-ben képesítés nélküli nevelőként kezdtem, majd a Pécsi Tanárképző Főiskola elvégzése (1981.) után biológia-testnevelő tanárként dolgoztam Szepetneken, egy periférián lévő kistelepülésen. Nyugdíjazásom után óraadó tanár maradtam az intézményben. A negyven éves tanári pályafutásom alatt (1975-2015.) mindig kiemelt szerepet szántam a tehetségek felkarolásának, segítésének.

Menedzsere vagyok a TÁMOP-3.2.1 1/10-1-2010-0254-es számú, „A lehetetlen nem létezik” című megyei szintű tehetségfejlesztő programnak, melynek keretében Zala három településének nyolc oktatási intézményében került koordinálásra a tehetséggondozás a lábtoll-labda sportágon keresztül. Tehetséggondozó tevékenységemet a Királyi Pál Általános Iskolában és a Nagykanizsai Nonprofit Központ Kiváló Tehetségponton végzem.

Évi három-négy alkalommal tehetséggondozó versenyt szervezek iskolámban, közte a Gyermek Országos Bajnokságot. A tehetséggondozó versenyekre saját gépkocsimmal vagy az önkormányzat kisbuszával viszem a gyermekeket – olykor 300-400 km távolságra –, melynek mindig én vagyok a sofőrje.

Két tehetséges diákom nemzetközi sikereket is elért. Morvai Noémi és Vlasics Dalma 2014-ben Európa Bajnoki címet szerzett Lengyelországban a Lábtoll-labda kontinensbajnokságon. Szintén Morvai Noémi és Vlasics Dalma 2015-ben Rómában a Lábtoll-labda Világbajnokságon Női csapat kategóriában 4. helyezést ért el. Morvai Noémi 2013-ban vegyes páros kategóriában első lett társával (Lukács Márton) a Lengyel Nemzetközi Junior Válogatottak tornáján.

 


Laskiné Spingár Éva