Díjak

Domonkos Illésné

matematika

Tantárgy / szakterület: matematika

Intézmény: Békés Megyei Hunyadi János Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Település: Mezőkovácsháza

 

Pályafutása alatt nemzedékek kerültek ki a keze alól úgy, hogy a gyengébb képességű gyerekeket és tehetséges diákokat egyaránt sikerélményhez juttatta, miközben formálta egyéniségüket, hogy humánus, empatikus, motivált személyiséggé válhassanak. Tanítványai évek múltán is hálás szívvel gondolnak a kiváló pedagógusra, akinek munkája példaértékű lehet mindenki számára. Hitvallása: a gyereket tanítja, nem a tantárgyat.

17 évig a Csanád Vezér Általános Iskolában tanított, 9 éve a Hunyadi János Középiskolában matematika tanár, mindkét intézmény Akkreditált Tehetségpont.

A magas szintű szaktárgyi tudás mellett a szociális kompetenciák fejlesztését is fontosnak tartja, ami elsősorban az egészségnevelés és katasztrófavédelem területén valósul meg.

Diákjai éveken át sikeresen szerepeltek a Bolyai Matematika Csapatversenyen, ennek a munkának az elismeréséül 2010-ben elnyerte a Békés megyei forduló tanári fődíját.

Az elsősegélynyújtó és katasztrófavédelmi versenyek eredményei is kiemelkedők. 2012-ben az Országos katasztrófavédelmi versenyen I. helyezést értek el, emellett Dr. Pintér Sándor belügyminiszter különdíját, illetőleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem különdíját is átvehették.

2015-ben a XIII. Országos AIDS/HIV prevenciós versenyen az iskola csapata I. helyezést ért el.

Több évtizedes oktató-nevelő munkájának elismerései:

  • 2005.: „Vöröskeresztes munkáért” elismerés bronz fokozat.

  • 2008.: a pedagógusok számára adományozható „Aranymedál” kitüntetést Habsburg Györgytől, a Magyar Vöröskereszt elnökétől vette át.

  • 2010.: Békés Megyei Önkormányzat „Elnöki Dicséret”.

  • 2013.: „A Véradó Mozgalomért” ezüst emlékérem.

  • 2015.: „Mezőkovácsháza Város Szolgálatáért”.


Domonkos Illésné