Díjak

Balogh Gábor

karrier-menedzsment

Tantárgy / szakterület: karrier-menedzsment

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar, Vezetés és Szervezéstudományi Intézet

Település: Pécs

 

Dr. Balogh Gábor a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Vezetési- és Szervezéstudományi Intézetének adjunktusa. A díjazott 2006 óta dolgozott a Kar Karrier-Tanácsadó Irodájában, ahol számos hallgatónak segített önéletrajza szakszerű elkészítésében. 2009 óta oktatóként folytatta munkáját. Doktori fokozatát 2014-ben szerezte, disszertációjának címe: „Integratív tehetségmenedzsment szempontrendszer a gazdasági felsőoktatásban”, mely értekezésért 2015-ben a Magyar Innovációs Szövetség és a Manager Képzés Alapítvány Harsányi István-díjban részesítette. Kutatási témája a tehetségmenedzsment, melynek fókusza a hallgatói kompetenciák értékelése, fejlesztése, a tehetségek vándorlása.

2014-től a Kar Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központjának irodavezetője, mentora; a tehetségpont-gyűjtő és kompetencia-felmérő rendszereinek kidolgozója, koordinátora. A díjazott a Business Coach Akadémián szerzett mentor végzettséget, mely ismereteit oktatói tevékenysége során is alkalmazza.

Tehetséggondozás című kurzusa saját fejlesztésű tantárgy, melynek keretében csoportcoaching módszerével segíti a tehetségek kibontakozását.

Mentori és tutori munkáját számos hallgatói siker bizonyítja: elnyert hazai és külföldi ösztöndíjak, TDK/OTDK helyezések, elnyert tanulmányi, szakmai pályázatok, esettanulmány-verseny eredmények stb.

Fontos számára a sport népszerűsítése is, 2009-től egy közhasznú társadalmi szervezet, a Pécsi Takuma Aikido Egyesület elnöke és edzője.


Balogh Gábor